Strömforsin Ruukki
-
- - -
- - - 
 
HÄNEN ARMONSA PAJA
KUPINTEKIJÄ
AXEL & IDA
ARTESAANIT
A'LA TALLI
LETKIS
HÄNEN ARMONSA PAJA
Taontatuotteet, taontanäytökset ja kurssit
Hänen Armonsa Paja

31-vuotias leskirouva Virginia Christina af Forselles peri Strömforsin ruukin miehensä kuoltua vuonna 1790. Hän omisti, hallitsi ja kehitti ruukkia 57 vuotta aina kuolemaansa saakka vuoteen 1847. Tämä ajanjakso tunnetaan myös nimellä ”Hänen Armonsa aika”. Paja huokuu historiaa ja nykyiset sepät haluavat kunnioittaa perinteitä nimeämällä pajan Hänen Armonsa Pajaksi.

Pajalla toimii kaksi seppää, Tiia ja Paul. Heidän käsissään syntyy perinteiset taontatyöt, suuremmat teräsrakenteet, kuten portit ja kaiteet, sekä erilaiset metallitöiden korjaukset. Kesäaikaan sepät pitävät taontanäytöksiä historiallisella vesivasaralla, museoviraston entisöimässä Ylä-pajassa. Pajan sepät arvostavat suuresti perinteitä, mutta eivät epäröi tarttua nykyaikaisiin metallintyöstövälineisiin tarpeen niin vaatiessa.

Hänen Armonsa Paja tarjoaa taontakursseja metallin työstämisestä kiinnostuneille. Kursseilla pääsee tutustumaan eri työmenetelmiin sekä kokeilemaan miten vasara istuu omaan käteen. Paja myös myy rautaa pienissä erissä.

Pajalla järjestetään ilta- ja lyhytkursseja sopimuksen mukaan. Taontaa naisille, äijille, polttariporukalle tai firman virkistyspäivälle. Kysy lisää niin ideoidaan tarpeeseen sopiva elämys.

Hänen Armonsa Paja
Taontatuotteet ja metallityö, taontanäytökset, kurssit

Paul 0400 529 784
Tiia 040 540 0767


 
 
615237 | Copyright © 2018 Strömforsin Ruukki